Navigati cu încredere pe întuneric cu electronicele maritime Garmin

Navigati cu încredere pe întuneric cu electronicele maritime Garmin

Cum va pot ajuta electronicele maritime Garmin sa navigati pe timp de noapte sau in conditii de vizibilitate scazuta

Plimbarea cu barca pe timp de noapte oferă experiențe unice și avantaje practice, inclusiv trafic redus, temperaturi mai scăzute și privelistea uimitoare a cerului instelat – pentru a numi doar câteva. Fie că iesi in larg pentru pentru o partida de dimineață la locul tău preferat de pescuit, te bucuri de o croazieră liniștită la lumina lunii sau mergi înapoi la portul de agrement după o zi lungă pe apă, navigarea timp de noapte necesită o pregătire atentă și instrumentele potrivite.

Cum va pot ajuta electronicele maritime Garmin sa navigați noaptea

Nu este surprinzător faptul că vizibilitatea este cea mai importantă atunci când mergeti cu barca dupa lasarea întunericului. Există legi și îndrumări cu privire la luminile de navigație în timp ce navigați cu barca pe întuneric, dar există mai mulți pași pe care fiecare proprietar de ambarcațiune îi poate face pentru a îmbunătăți navigația zi sau noapte.

Chartplotterele Garmin oferă vederi clare ale hartilor de navigatie chiar și în situații de lumină scăzută. Un ecran prea luminos vă poate face să vedeți stele atunci când vă uitați în altă parte (și nu ne referim la cerul nopții care se reflectă pe mările calme).

Chartplotterele compatibile Garmin au ecrane care pot fi ajustate cu ușurință pentru o vizualizare optimă pe timp de noapte. Pur și simplu selectați culorile de noapte pe chartplotterul dvs. sau activați opțiunea automată pentru ajustări automate în funcție de ora din zi sau de luminozitatea de afară.

Pachetele de harti GARMIN

Multe dintre chartplotterele GPSMAP și ECHOMAP vin cu cartografia Garmin încorporată. Hartile pot fi achiziționate și separat pentru modelele în care nu este incluse. Când modul de noapte este activat, diagramele sunt afișate în tonuri dezactivate, cu contrast îmbunătățit.

electronicele maritime Garmin - chartplotter GPSMAP

Această ajustare face anumite funcții importante de navigație mai usor de observat, cum ar fi contururile și pericolele, chiar și în condiții de lumină scăzută. Cu un abonament inclus pe un an, reînnoibil, hartile si diagramele pot fi actualizate zilnic, oferindu-vă încrederea de care aveți nevoie pentru a naviga noaptea.

Funcția de ghidare automată (Auto Guidance+1) utilizează datele din hărți pentru a vă ajuta să planificați rute prin apele de coastă și interioare — evitând uscatul, obstacolele și pericolele de-a lungul drumului. De asemenea, puteți utiliza aplicația pentru smartphone ActiveCaptain® ca rezervă pentru vizualizarea hărților și navigarea în modul de noapte.

Căutați exactitatea locației exacte pe chartplotter-ul dvs.? Dacă nu sunt încorporate, receptorul și antena de poziție GPS 24xd pot oferi acest lucru pe afișajele multifuncționale marine, afișajele instrumentelor și piloții automati Garmin compatibile, datorită GPS-ului multi-bandă. Toate astfel încât să vă puteți concentra pe explorarea apelor de coastă sau interioare.

Odată ce ajungeți la destinatie, setați alarma de deriva ancorei (anchor drag) pe chartplotterul dvs. de hărți compatibil pentru ancorarea peste noapte, pentru a declanșa o alarmă dacă barca dvs. depășește o distanță pre-stabilită. Pentru un plus de securitate și conștientizare pe timp de noapte, camera IP marine GC™ 200 vă permite să vă monitorizați nava și împrejurimile sale. Cu rezoluție HD – chiar și în situații de lumină slabă – această cameră pentru ambarcațiuni oferă o conștientizare îmbunătățită a situației și vă permite să transmiteți în direct imagini video de la până la patru camere către chartplotterul dvs. compatibil.

electronicele maritime Garmin - camera IP marine GC™ 200

Liniște sufletească cu electronicele maritime Garmin

De cele mai multe ori, de fiecare dată când vă aventurați pe apă va fi o navigare lipsită de incidente – dar este întotdeauna esențial să fiți pregătit în cazul în care nu este. Electronicele maritime, cum ar fi radarele și dispozitivele sistemului de identificare automată (AIS) vă pot oferi un nivel suplimentar de încredere, indiferent de ora din zi.

electronicele maritime Garmin - AIS 800 Black Box Transceiver

Datorită integrării SOS pe chartplotterele compatibile, Garmin are funcții unice de urgență care se integrează perfect cu radiourile VHF Garmin pentru a vă ajuta să obțineți asistența de care aveți nevoie în caz de urgență. Un mesaj SOS poate fi trimis rapid navelor și autorităților din apropiere, cum ar fi Paza de Coastă.

Statie radio marina GARMIN VHF 315, DSC, receptor GPS incorporat

Radiourile VHF de la Garmin permit navigatorilor accesul la apeluri selective directe pentru a intra în contact cu navigatorii locali și cu serviciile de salvare pe apă. Garmin inReach® Mini 22este o altă soluție SOS pe care o puteți explora, permițând capabilități de mesagerie și SOS fără acoperire celulară și acces la centrul internațional de coordonare a răspunsului Garmin ResponseSM.

Dispozitiv GPS GARMIN inReach Mini 2 Flame Red

Radarul GMR Fantom™ oferă o conștientizare superioară a situației și actualizări meteo, în timp ce radiourile VHF cu transpondere AIS încorporate, cum ar fi Cortex® V1 Hub, pot ajuta la comunicarea pe apă, prevenind potențial coliziunile și asistând în situații de urgență.

Electronicele maritime Garmin pot ajuta la menținerea siguranței și simplificarii navigatiei, atât în ​​întuneric, cât și în plină lumină a zilei. Aflați mai multe despre produsele noastre marine și despre ce pot face acestea pentru viața dvs. pe apă.

Nota

1 Auto Guidance+ are doar scop de planificare și nu înlocuiește operațiunile de navigare sigure.

2 Este necesar un abonament activ la satelit. Unele jurisdicții reglementează sau interzic utilizarea dispozitivelor de comunicații prin satelit. Este responsabilitatea utilizatorului să cunoască și să respecte toate legile aplicabile în jurisdicțiile în care dispozitivul este destinat să fie utilizat.

Sursa articolului https://www.garmin.com.

Adauga un comentariu