Întretinerea ambarcatiunii pe timp de vara

Întretinerea ambarcatiunii pe timp de vara

Bucurați-vă de mai multă distracție vara, la bordul ambarcatiunii dumneavoastra, cu aceste sfaturi simple

Vara isi face simtita prezenta in forta și sperăm că vă bucurați de timp de calitate petrecut pe apă impreuna cu familia, prietenii sau la pescuit. Dacă sunteti la zi cu sarcinile de întreținere pre-sezon și anuale, barca dvs. ar trebui să fie pregătită să ofere multe luni de functionare fără probleme, dar există câteva lucruri pe care le puteți face în timpul sezonului fierbinte pentru a vă asigura că totul continuă să funcționeze fără probleme. Utilizați aceste sfaturi simple pentru a vă spori timpul de distracție pe apă în această vară.

Verificati uleiul si filtrul de combustibil

La fel ca in cazul autoturismului dvs., ar trebui să verificați nivelul uleiului de motor al bărcii înainte de fiecare ieșire și să-l completați după cum este necesar, între schimburile de ulei programate de 100 de ore sau anuale.

ulei pentru motorul ambarcatiunii

De asemenea, este important să vă monitorizați filtrul de combustibil montat pe motor sau la distanță, deoarece cu cât petreceți mai mult timp pe apă, cresc șansele ca apa, sau alte impurități, să contamineze combustibilul. Nimic nu strică o zi însorită mai repede decât combustibilul de proasta calitate, așa că păstrați întotdeauna un filtru de combustibil de rezervă la bord și informati-va despre cum să-l schimbați pe apă. Pentru motoarele în 2 timpi, păstrați o rezervă de ulei în 2 timpi la bord, astfel încât să nu fiți luati niciodată prin surprindere.

Inspectati elicea motorului ambarcatiunii

Fără o elice de calitate, nu mergi nicăieri și nu te distrezi! Daunele cauzate de lovirea de substrat sau de lovirea cu pietre sau alte resturi pot reduce eficiența acesteia sau, mai rău, vă pot lăsa in deriva pe apă. Inspectați-vă elicea după fiecare ieșire și purtați întotdeauna la bord un kit de butuc de rezervă împreună cu uneltele pentru a o înlocui.

Inspectati elicea motorului ambarcatiunii

De asemenea, puteți lua în considerare transportul unei elice de rezervă în caz de urgență. Exista pe piata o gamă largă de elice de schimb concepute pentru a oferi performanțe remarcabile pentru fiecare tip de activitate de nautica.

Verificati anozii

Montați în mod obișnuit pe cutia de viteze și pe suportul motorului de la pupa, anozii de sacrificiu din aluminiu, magneziu sau zinc joacă un rol esențial în protejarea ambarcațiunii și a motorului dvs. de efectele dăunătoare ale coroziunii galvanice. Cu cât barca dumneavoastră petrece mai mult timp pe apă, cu atât anozii sunt mai solicitati și ar trebui să fie inspectați mai des. Este un obicei bun să verificați anozii de fiecare dată când scoateți barca din apă.

Pentru bărcile tinute la ancora, pe apă, verificați-le cel puțin lunar în timpul sezonului. Se recomandă înlocuirea când anodul a fost consumat în proporție de 50%.

Pastrati curate manometrele si ecranele de la bordul ambarcatiunii

Bărcile moderne sunt adesea echipate cu o gamă uimitoare de echipamente electronice care vă ajută să navigați, să pescuiti și să monitorizați motorul bărcii și alte sisteme. Toate aceste informații sunt la fel de utile pe cât abilitatea ta de a le vedea efectiv. Expunerea la elemente, stropirea cu apă, petele de murdărie sau de lotiune de protecție solară grasă, le poate face greu de citit. Utilizați un produs dedicat pentru a vă menține ecranele clare.

Mentineti aspectul ambarcatiunii

Posibil singurul dezavantaj al petrecerii mai mult timp pe apă este nevoia de a vă curăța barca mai des. Păstrați-vă barca și motorul in buna conditie și culegeți recompensele mândriei de proprietate, durată de viață mai lungă și valoare de revânzare mai mare.

Ultimul lucru la care probabil să vă gândiți atunci când vă bucurați de barca într-o zi frumoasă de vară este întreținerea. Aceste simple sfaturi vă pot ajuta să petreceți mai mult timp pe apă în acest sezon si sa evitati reparații costisitoare și timp de nefuncționare.

Adauga un comentariu