Cum sa alegeti un binoclu potrivit in functie de activitate

Cum sa alegeti un binoclu potrivit pentru activitatea preferata

Următorul articol are scopul de a vă ajua să luați o decizie mai informată in alegerea modelului de binoclu potrivit scopului sau domeniului dumneavoastra de activitate.

Binoclu pentru uz nautic

Este important să rețineți câteva aspecte cheie în alegerea unui binoclu marin bun. Deoarece va veti afla în imediata apropiere a apelor, este recomandat un dispozitiv rezistent la apă, etanșat cu azot. Alegeți un binoclu cu o capacitate mare de captare a luminii sau cu un obiectiv mare. Un obiectiv cu diametrul de peste 40 mm este suficient pentru a produce imagini luminoase.

BRESSER TOPAS 7X50 WP

Alegeți o putere de mărire mai mică pentru scopuri maritime/de plimbare, deoarece spre deosebire de un aparat mai puternic, va oferi imagini mai stabile. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vă aflați într-o barcă în mișcare, sub asaltul continuu al valurilor. Experții cred că binoclul marin ideal, echilibrat are de specificații de 7×50. Deoarece condițiile de pe ape pot fi dificile, se recomandă, de asemenea, să luați un binoclu cu functie de stabilizare a imaginii pentru a contracara miscarea continua a ambarcatiunii.

Observarea păsărilor

Pentru observarea păsărilor, este esențial să alegeți un dispozitiv cu un câmp vizual mai mare. Un obiectiv de dimensiuni medii (aproximativ 40mm) ar trebui să fie suficient. Puterea de mărire joacă, de asemenea, un rol important în determinarea unui binoclului ideal pentru observarea păsărilor. Cu un binoclu cu puterea de mărire mai mare, utilizatorii pot observa păsările cu discretie, de la o distanța suficient de mare. O putere de marire intre 8x si 12x este suficienta pentru această activitate. Probabil, cel mai potrivit si echilibrat dispozitiv pentru observarea păsărilor este un binoclu stabil de 8×40.

Binoclu HAWKE VANTAGE Green 8x42

Binoclul pentru observatii astronomice

Binoclurile de astronomie au, în general, dimensiuni mai mari. Adesea vezi că obiectivul unui binoclu de astronomie este de 50mm sau mai mult, asta pentru ca acesta să poată aduna suficientă lumină de pe cerul întunecat. Deoarece unele dintre binoclurile pentru observatii astronomice mai mari vor fi puțin greu de ținut in mâini, cel mai bine ar fi să vă luați în considerare un trepied stabil pentru o vizionare confortabilă. Un trepied vă va ajuta să obțineți imagini stabile, mai ales la putere de mărire foarte mare.

BRESSER SPECIAL ASTRO 20X80

Binoclu pentru vânătoare

Fiecare vânător are propria sa percepție, diferită, despre un binoclu bun pentru vânătoare. În general, vânătorii optează pentru o mărire standard de 8 – 10x cu un obiectiv de aproximativ 40 mm pentru urmărire și topografie ușoară. Un binoclu cu putere de mărire mai mare este potrivit în zonele larg deschise și pentru țintirea pe distanțe lungi.

MINOX X-ACTIVE 10X44

Există și vânători care aleg binocluri ușoare și compacte pentru libertate de mișcare în timpul sesiunilor de vânătoare, dar asta înseamnă, adesea, că binoclul are un obiectiv mai mic și ofera, in consecinta, imagini mai estompate.

Compact

Binoclul compact este o alegere excelentă pentru uz general: in observarea obiectivelor turistice, observarea naturii sau a vieții sălbatice, camping și călătorii. Ca atare, binoclul trebuie să fie ușor și suficient de compact pentru a încăpea cu ușurință în buzunare, genți sau bagaje. În mod ideal, binoclul ar trebui să fie robust, durabil și rezistent la apă pentru a fi folosit în diferite condiții meteorologice.

binoclu NATIONAL GEOGRAPHIC 7X50

În general, binoclurile cu interval de mărire de 7 – 8x sunt potrivite pentru utilizare generală și călătorii, deoarece orice lucru mai mare va duce la imagini instabile. Obiectivele cu diametre de 25 – 35mm mențin dimensiunile compacte, si pastreaza, în același timp, un nivel suficient de capacitate de captare a luminii în timpul zilei.

Dacă doriti folosiți binoclul în zori sau in amurg, va recomandam obiective cu diametre de 40-50 mm, dar rețineți că, cu cât obiectivele sunt mai mari, cu atât binoclul va fi mai voluminos.

Binoclu pentru spectatori

În general, fanii pasionați de sport și participanții la evenimente optează, de obicei, pentru binocluri cu măriri mai mici pentru o urmărire mai ușoară și un câmp vizual mai larg. Deoarece evenimentele sportive sau spectacolele au loc de obicei în zone puternic iluminate, un binoclu cu un diametru al obiectivulyi mic sau mediu este de obicei suficient pentru imagini luminoase și clare.

Binoclu Olympus 8X21 RC II WP BLUE

Deținerea unui binoclu mic și compact este, de asemenea, un plus pentru utilizatori, deoarece sunt mai ușor de păstrat și manevrat, mai ales în aglomeratie.

Adauga un comentariu