Camping primăvara

8 sfaturi pentru excursii de camping primăvara

Acum că a venit primăvara, suntem convinși că, la fel ca și noi, îți dorești să să ieși cât mai des în natură și să te bucuri de vremea bună. Tocmai din această cauză ți-am pregătit o listă de sfaturi pentru ca experiența ta de camping să fie de neuitat!

Planifică mai întâi o excursie de probă

Spre deosebire de celelalte anotimpuri, primăvara tinde să fie perioada când cu toții ne reînnoim echipamentele. Înainte să le inaugurezi într-o excursie unde ai nevoie ca totul să meargă ca uns, noi te sfătuim să le scoți mai întâi într-o ieșire scurtă în natură, ca să te asiguri, nu numai că toate funcționează, dar și că reușești să montezi noul cort, să aprinzi noul aragaz portabil sau să te faci confortabil în noul sac de dormit.

Ieși undeva aproape de casă mai întâi și acomodează-te cu noul echipament. Fii atent și la echipamentul mai vechi… e posibil ca, după multe luni în care a fost depozitat într-un spațiu strâmt, să îi prindă și lui bine o mini excursie de antrenament.

Primăvara este bine să fi pregătit pentru orice tip de vreme

Înainte să pleci de acasă, asigură-te că ești pregătit pentru orice tip de vreme. Nu e nimic greșit în a face bagajele cu câteva zile înainte, dar asigură-te mereu, inclusiv înainte să ieși pe ușă, că ai tot ce îți trebuie ca să nu te surprindă vremea schimbătoare.

Noi te sfătuim să folosești mai mult de o sursă de informatii pentru a estima vremea probabilă, și să încerci să vorbești cu proprietarii campingului unde vei sta, care cunosc particularitatile meteo locale. În orice caz, fii sigur că ai mereu destule informatii astfel încât să fii pregătit pentru orice fel de vreme.

Menține-te uscat

Multă lume e foarte surprinsă când află că hipotermia e mult mai periculoasă primăvara decât iarna. Asta se întâmplă deoarece primăvara umezeala atinge cotele ei maxime, iar temperaturile fluctuează atat de drastic încât poți fi păcălit de vreme mult mai ușor.

Oricât de însorit pare, ai grijă să rămâi uscat. Primăvara sunt de folos hainele waterproof, dar nu numai… asigură-te că și rucsacul, cortul, sacul de dormit și orice altceva nu vrei să se ude este ori waterproof ori este protejat de ceva care respinge apa. Lasă bumbacul acasă!

Nu lăsa gâzele să te supere

Din păcate, florile nu sunt singurele care revin la viață primăvara. Țânțarii și muștele încep și ei să se întoarcă odată ce iarna pleacă, și, pe măsură ce afară se încălzește, sunt foarte atrași de toată umezeala pe care o valorizează primăvara. Totuși, cum acest anotimp nu se apropie de umezeala și căldura verii, majoritatea oamenilor tind să uite să împacheteze și spray-ul de țânțari, crezând că încă mai pot scăpa de ei.

Deci, chiar dacă temperaturile sunt încă scăzute, fii sigur că faci loc undeva în bagaj și pentru protecție împotriva micuților vampiri, și, dacă plănuiești o excursie pe munte, asigură-te că ai la tine și protecție împotriva căpușelor!

A venit primăvara deci fii pregătit de noroi

Toată ploaia și zăpada topită înseamna un singur lucru: noroi. Asta înseamnă că e foarte important să îți alegi atent bocancii – impermeabili, cu o talpă care nu alunecă și ușor de curățat.

Scarpa LADAKH GTX

O altă idee bună care să te ajute în caz de noroi este să împachetezi un băț de trekking de care să te ajuți la drum. În camping, asigură-te că ai multe prosoape și șervețele umede ca să te cureți mai întâi pe tine, dar și echipamentul.

Asigură-te că echipamentul tău este cel potrivit

Oricât de răcoare e afară, totul e posibil atâta timp cât ai echipamentul potrivit. La fel ca hainele pe care le porți, trebuie să fii sigur că și cortul tău este rezistent și călduros. Pentru primăvară, este mai potrivit un cort proiectat pentru iarna și zăpada decât unul făcut să reziste pe munte vara. Ușile cu strat dublu sunt ideale, mai ales daca sunt waterproof.

Cu ploaia primăvăratică nu e de joacă, deci caută un cort cu o formă menită să rețină cât mai puțină apă, și caută și o prelată pe care să o prinzi deasupra. Nimeni nu vrea să fie trezit în mijlocul nopții pentru ca picură apă prin tavan. Mai mult de atât, dacă e posibil, caută un loc în zona de camping unde natura e de partea ta și poate un copac sau orice alt fel de copertină poate să îți protejeze cortul. Fiecare strat de protecție, oricât de mic sau de subțire, ajută.

Păstrează-ți electronicele uscate

Să fim sinceri, cu toții am fi măcar un pic pierduți fără gadgeturile noastre. De asta e atât de important să ne asigurăm că telefoanele și celelalte electronice pe care le aducem când campăm rămân mereu uscate.

Noaptea, sau în orice alt moment în care nu le ai asupra ta, păstrează-le în sacul tău de dormit sau în orice alt loc unde poți să fii sigur că nu stau în umezeală sau în frig. Când pleci și le iei cu tine, păstrează-le in buzunarele stratului cel mai aproape de piele. Asta le va proteja de ploaie și frig și astfel vor fi mereu gata să le folosești când vei avea nevoie de ele.

A venit primăvara si meriți să te răsfeți

Deși primăvara nu e la fel de frig ca iarna, vremea răcoroasă îi dă corpului tău de muncă când vine vorba de arderea caloriilor, deoarece va fi nevoie de mai multă energie ca să regleze temperatura corporală. Vei avea nevoie de mai multe calorii, carbohidrați și grăsimi decât de obicei ca să te menții în formă și ca să te asiguri că nivelul tău de energie nu scade. Așadar, ia cu tine destulă mâncare și nu te sfii să te răsfeți. Fulgii de ovăz, sandwichurile sau snacksurile dulci sunt recomandate

Adauga un comentariu