Situatiile de urgenta se pot întâmpla oriunde și oricând, și, deși nimănui nu-i place să fie pesimist, este cu adevărat mai bine să fiti pregătit decât să fiti luati prin surprindere. Indiferent care ar fi cauza unei întreruperi de energie, iată ce puteți face pentru a vă păstra pe dumneavoastră și pe cei dragi în siguranță:
Creati un plan de urgenta
Adunați-vă impreuna cu membrii familiei și creați un plan pentru o serie de situații diferite. Explicați pericolele și discutați cum vă puteți pregăti, reacționa și ajuta unii pe alții în caz de dezastru. Creați o hartă care detaliază casa dvs. și locul în care vă puteți întâlni cu toții în afara casei dvs. dacă sunteți separat sau pierdut. Asigurați-vă că planurile dvs. sunt accesibile tuturor membrilor familiei, inclusiv celor mici, persoanelor în vârstă și celor cu nevoi speciale.
Asigurați-vă că fiecare membru al familiei are numere de telefon reciproce, precum și numere locale de urgență programate în telefoanele lor mobile incluzand contactele recomandate de autoritatile locale.
Puneti in practica planul o data la fiecare câteva luni pentru a vă asigura că toată lumea cunoaște protocolul.
Impachetati un kit de urgenta
Acum că aveți un plan, ar trebui să vă faceti un kit de urgență. De remarcat faptul că tehnologia modernă permite ca multe recomandări mai vechi, cum ar fi bateriile de rezervă, sa poata fi înlocuite cu un kit generator solar, care utilizează energia solară pentru a pune in functiune celelalte electronice.
- 3.7 litri de apă pe persoană, pe zi, timp de cel puțin trei zile. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru băut și igienizare.
- O provizie de trei zile de alimente neperisabile pentru toți cei din familia ta – și pentru orice animal de companie – precum și un dispozitiv de deschidere manuala a conservelor.
- Un kit de prim ajutor care include suficiente bandaje, unguent cu antibiotice și medicamente prescrise pentru toată lumea din familia ta.
- Copii legate, laminate ale hărților locale. Sunt mai durabile decât hârtia.
- O centrală portabilă care vă va ajuta să mențineți toate echipamentele electronice, dispozitive medicale și surse de iluminare încărcate. Găsiți un stil și o dimensiune care să funcționeze pentru dvs. și asigurați-vă că aduceți orice adaptor pentru cabluri care aveți nevoie.
- O lanternă cu baterii complet încărcate sau felinar reîncărcabil.
- Un telefon mobil și un power bank.
- Un fluier pentru semnalarea ajutorului în caz de criză.
- Imbracaminte pentru condiții reci sau umede.
Ramaneti informati
Sunteti pregătit cu un plan și cu un kit, acum tot ce trebuie să faceti este să fiti informati. În primul rând, aflați tot ce puteți despre locul în care locuiți. Înțelegeți la ce tipare meteorologice vă puteți aștepta și cum ar trebui să reacționați atunci când apar.
Informați-vă unde se află agenții de ordine locali. Întrebați-i pe acești ofițeri cum vă vor contacta în timpul unei urgențe și la ce fel de indicații vă puteți aștepta de la aceștia.
Abonați-vă la alerte de urgență, notificări de ultimă oră și avertizări meteorologice severe. Acestea vă vor ține la curent cu cele mai recente informații de care aveți nevoie pentru a fi în siguranță.
În caz de urgență sau dezastru, contactați autoritatile locale desemnate pentru gestionarea situațiilor de urgență pentru a obține informații pertinente.
Articol preluat de pe https://www.goalzero.com/ .